Is jouw opdracht in IT je werk of passie?

Ome Kees heeft al 50 jaar een passie.

Elke week kom ik op de markt in Zoetermeer voor de boodschappen. Altijd gezellig, leuke mensen en in opdracht van zoonlief stroopwafels kopen bij ome Kees. Dit zijn geen gewone wafels, dit kan je vergelijken met een lekkernij. Ome Kees is niet mijn echte oom. Zo noemt iedereen hem op de markt. Nu is het afgelopen; ome Kees is ermee gestopt.

Waarom dit verhaal? Heel eenvoudig, ik geniet niet alleen van de stroopwafels, ik geniet van de passie van deze 74-jarige man. Deze man staat, weer of geen weer, altijd met zijn kraam op de markt omdat het zo gezellig is. Deze man is trots op de stroopwafels en de stroopkoeken die hij al 50 jaar elke week maakt. Niet alleen in Zoetermeer, ook in vele andere plaatsen in Nederland heeft hij gestaan. Alle materialen waarmee hij deze lekkernijen fabriceert zijn te koop. Het recept voor het deeg deelt hij niet. Het is zijn geheim!

Ome Kees is mijn voorbeeld om zijn grote glimlach iedere week, zijn klantvriendelijkheid en het feit dat je niet werkt voor het geld, maar omdat je het gewoon leuk vindt om een goed product te verkopen of in de IT gebruikers elke dag zonder problemen te laten werken Zo simpel kan het dus gewoon zijn.

Elke dag ontmoet ik vele mensen in de IT die ook elke dag met een grote glimlach hun opdracht doen. Bij QRC vinden wij dit heel belangrijk. Ook al zit je tijdelijk bij een bedrijf is het heel fijn als het klikt met je collega’s en je je prettig voelt in de cultuur van het bedrijf. Dat geeft mij uiteraard ook een grote glimlach en is mijn functie geen werk maar een prettige invulling van tijd. Dat wil jij toch ook!

Ben jij nog elke dag aan het werk of besteed jij je tijd aan leuke bezigheden?