Recruitment

QRC specialiseert zich op ICT detachering.

Bij QRC hechten wij veel waarde aan persoonlijk contact met zowel onze klanten als onze kandidaten en schakelen bij voorkeur snel, op maat en efficiënt. Wij zijn flexibel en gaan altijd voor een langdurige en vooral plezierige relatie!
Daarom zijn wij kritisch als het gaat om de selectie op basis van persoonlijkheid naast vakinhoudelijke kennis. We willen dat iemand snel up & running is en daarom is juist de match met de cultuur en de toekomstige plannen van de organisatie zo cruciaal, vinden wij.

Voor elke functie is het daarom belangrijk om de juiste manier van selecteren te hanteren. Wij hebben inmiddels veel ervaring in meerdere methodes en kijken altijd per functie en situatie welke vorm van selectie wij inzetten.

De selectie begint vrijwel altijd op CV. Bij aansluiting volgt een gesprek met ons persoonlijk of via Teams voor wij voorstellen aan de klant.

Na de selectie op cv kennen de volgende selectie methode:

  1. Het persoonlijke selectie gesprek.

Dit gesprek voeren wij één op één met de kandidaat. Dit is meestal voor opdrachten waar zelfstandig wordt gewerkt en minder interactie is met stakeholders of direct met de business. Denk hierbij aan bv. Systeem beheerders, IT specialistische opdrachten of programmeurs

  1. Round table selectie gesprek.

In dit gesprek zitten 6-8 kandidaten om tafel om nader op de opdracht in te gaan. Bij deze opdracht gaat het meer om opdrachten zoals IT managers, project managers of service desk coördinatoren. Bij deze functies gaat het vaak om interactie tussen stakeholders, business en het managen van een project team of specialisten team.

Aangezien persoonlijkheid enorm van belang is kunnen we in groepsvorm dit beter analyseren.

In deze Round table beginnen we met een voorstelronde, daarna gaan we nader in op de opdracht waar veelal een interactieve sessie uit voort komt. Ook leggen we wat stellingen op tafel waar je een mening over kan geven. De Round table wordt door de deelnemers na afloop vaak als prettig ervaren.

Gezien de laatste ontwikkelingen zijn de gesprekken ook mogelijk via Teams. Bij round table gesprekken wordt het aantal terug gebracht naar 4 kandidaten.

Ben je op zoek naar professionele en persoonlijke detacheringspartner die écht betrokken is? Dan komen we graag met je in contact!
Ben je op zoek naar een detacheerder die het liever over CV's dan mensen heeft? Dan kunnen wij je helaas minder toegevoegde waarde bieden!

Wil jij meer weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem dan contact op!

i.bredius@qrc.nl of 06-31770700