De veelzijdigheid van de IT-er

De ontwikkelingen met betrekking tot IT lijken elkaar als een sneltrein op te volgen. Hoewel e-mail in de jaren 90 nog iets heel speciaal was volgen de nieuwste versies zich nu in razend tempo op. Tijd om stil te zitten heeft de IT-er dus niet. Vroeger kon hij tussendoor nog snel een spelletje doen…nu is het bijscholen geblazen om de juiste certificeringen op orde te houden. 

Toch heeft 2017 voordelen ten opzichte van het jaar 2000. De energievretende testomgeving thuis kan eindelijk de deur uit. De hele testomgeving zit steeds meer in de cloud. De zolderkamer kan dus beperkt worden tot een bureau en de rest kan ingericht worden met fitnessapparatuur of wat extra opslag.

De werkvloer

Dan de werkvloer. Als IT manager heb je een steeds grotere kluif om het juiste team om je heen samen te stellen. We hebben natuurlijk de “klassieke nerd” Deze man werkt steevast veel te veel uur. Maar hij staat voor een veilige omgeving en zal alle risico’s tot uitval volledig mijden. Dit heeft echter wel het gevolg dat de volgende 2 updates allang op de markt zijn voor hij de IT omgeving een upgrade geeft. Voor hem is communicatie een bijzaak - zijn hoofd zit immers in de systemen en niet in de mensen om hem heen. Het bordje “niet storen” staat standaard bij zijn werkplek. Het grote voordeel voor gebruikers is dat er niet veel veranderingen zijn en uitval is niet aan de orde. Voor de eindgebruiker scheelt dat weer stress.

De stress zien we echter weer terug bij de ‘nerd’ als er een ‘jonge hond’ binnenkomt die geleerd heeft wat communicatie en presentatie is. Naast het feit dat deze collega alles weet van de nieuwste cloud opties is hij opgegroeid met mobieltjes, geïnteresseerd in alle nieuwe features, en wil alles lekker pragmatisch proberen. Natuurlijk moet er wat getest worden, maar de projecten moeten af dus gaan met die banaan – tijd is geld.

Valt hier een server uit? Dan snel fixen met die handel. Vaak beheert de ‘nerd’ alle rechten, dus daar weet hij wel raad me. Dan mag de IT manager weer met een oplossing.

Het blijft mensenwerk

Natuurlijk zijn deze voorbeelden een beetje overdreven, maar voor veel mensen herkenbaar. Tussen de ‘nerd’ en de ‘jonge hond’ zitten er legio voorbeelden van verschillende persoonlijkheden en karakters. En dan heb ik het nog niet eens over de verschillende specialisaties die IT met zich meebrengt.

En hebben we het nog niet eens over de werving en selectie van de juiste aanvulling op het team. Vaak het is het vinden van de juiste match (vast of toch steeds vaker tijdelijk) een enorme uitdaging. De juiste recruiter die binnen deze doelgroep kan werver is steeds lastiger te vinden.

Hiervoor heb je namelijk een groot netwerk nodig om uit te kunnen putten, empathisch vermogen, en én de juiste kennis en ervaring om de juiste match te vinden. Dit blijft mensenwerk en kunnen we niet uitbesteden aan een geautomatiseerd systeem. Helaas meneer de IT-er;-)

Wil je een keer sparren over de mogelijkheden of zien wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Ingrid Bredius via 06 – 3177 0700 of neem per e-mail contact op.